Καλααζάρ

H Λεϊσμανίωση (Καλααζάρ) είναι ίσως η πιο σημαντική ασθένεια του σκύλου στις Μεσογειακές χώρες. Είναι μια παρασιτική ασθένεια με υψηλό επιπολασμό, δυνητικά θανατηφόρα, δύσκολη στην διάγνωση και όχι πάντα με αποτελεσματική θεραπευτική αντιμετώπιση.

Με τα χρόνια, η αυξανόμενη χρήση νέων ανοσολογικών τεχνικών, η βελτίωση της γενετικής και μοριακής επιστήμης , έχουν βελτιώσει τις γνώσεις μας σχετικά με την ΛΕΪΣΜΑΝΙΩΣΗ στο σκύλο, οι οποίες οδήγησαν σε μια εννοιολογική αλλαγή. Έτσι, η λεισμανίωση θεωρείται πλέον όλο και περισσότερο ως μια "νόσος του ανοσοποιητικού συστήματος που προκαλείται από ένα παράσιτο" και όχι ως μια απλή "παρασιτική νόσος". Εξελίξεις στην έρευνα τις τελευταίες δεκαετίες για την λεϊσμανίαση στο σκύλο, έχουν δείξει ότι στον έλεγχο της εξέλιξης της νόσου δεν έχει πρώτιστη σημασία η παθογένεια του παρασίτου, αλλά τα ποσοτικά & ποιοτικά χαρακτηριστικά της ανοσολογικής απάντησης στο σκύλο μετά τη μόλυνση.
Μπορείς να με σώσεις από το καλααζάρ<< Επιστροφή στα άρθρα
Τελευταία
νέα

Τα τελευταία νέα τις εταιρείας μας Προβολή >>

Αυτόματο
Πότισμα

Τα πάντα γύρω από το αυτόματο πότισμα του μπαλκονιού και του κήπου σας! Διαμορφώστε το σύστημα που ανταποκρίνεται καλύτερα στις δικές σας ανάγκες. Μάθετε περισσότερα »

Συμβουλές
Προτάσεις

Συμβουλές και έξυπνες «πράσινες λύσεις» για τον κήπο, το μπαλκόνι, την βεράντα. Μοναδικές προτάσεις φυτού, άρδευσης, γλάστρας, διακόσμησης. Μάθετε περισσότερα »